Tractament de les imatges

Bloc de Pensament i autosensibilització, que va començar per pura necessitat de sobreviure, en un món força mancat de curiositat per saber coses, quines ?..... qui som ? .... on som ?... que fem aquí ? ... cap on anem o a on volem anar ? ....... el nostre temps és curt , cal aprofitar-ho. Aturar-se a pensar, un moment ,abans d’ agafar un camí o un altre, compartir coneixements i experiències ....com aquests camperols francesos de finals del XIX. Està clar que parlen de política, un vol convençer a l' altre, però la meitat escolta amb atenció i tots comparteixen idees....

dijous, 15 de març del 2012

El Titànic i l´humor negre català






Aparegut al Cu-cut nº 518 del 25 Abril de 1912






































Aparegut al Cu-cut nº 518 del 25 Abril de 1912.
Fixeu-vos en la paraula "chauffeurs", conductors,  en grafia francesa, encara no existia la catalana "xofer" que més tard s´aplicaria per assimilació fonètica de la paraula francesa, ( estem al 1912) i en la paraula "cuantra" desapareguda dels diccionaris actuals. (que volia dir, mala sort ?)



























El Titànic, vaixell insígnia de la companyia White Star Line, es va enfosar el 15 d'abril de 1912, davant la costa de Terranova.
Es va endur les vides de 1.500 persones. Aquella nit, les classes socials no van servir per decidir qui hauria de morir i qui no.
 Ser ric o ser pobre no va tenir res a veure en la multitud d'escenes d'heroisme (i de covardia, per què no dir-ho) que es van observar en aquell desafortunat vaixell. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada