Tractament de les imatges

Bloc de Pensament i autosensibilització, que va començar per pura necessitat de sobreviure, en un món força mancat de curiositat per saber coses, quines ?..... qui som ? .... on som ?... que fem aquí ? ... cap on anem o a on volem anar ? ....... el nostre temps és curt , cal aprofitar-ho. Aturar-se a pensar, un moment ,abans d’ agafar un camí o un altre, compartir coneixements i experiències ....com aquests camperols francesos de finals del XIX. Està clar que parlen de política, un vol convençer a l' altre, però la meitat escolta amb atenció i tots comparteixen idees....

dijous, 4 d’agost del 2016

MYTEK" EL PODEROSO" Nº 6 (II PARTE) (1966 FLEETWAY Y EDICIONES VERTICE)

El professor Boyce era un científic que treballava en projectes de recerca a l'Àfrica. Després que el seu laboratori fos destruït pels guerrers de la tribu local dels Akari, un caçador amic seu, Dick Mason, li va parlar de la forma en que la tribu venerava una estàtua d'argila d'un mico gegant "Mytek", que simbolitzava els poders de la força i la destrucció. Inspirat per això, el científic va dissenyar un robot colossal en forma de mico amb l'esperança de convèncer a la tribu perquè renuncien a la seva bel.ligerància.
Però el seu ajudant, el nan Gogra, amargat amb la resta de la humanitat, li va robar el robòtic Mytek i el va utilitzar per convertir la tribu en un exèrcit, buscant venjança contra el món.
Boyce i Mason van sortir a buscar, i recuperar el robot, encara Gogra va aconseguir escapar, i tornar una i altra vegada amb nous robots com Gogriat, que tenia la seva cara, tractant de destruir a la seva nèmesi i continuar la seva campanya contra la raça humana.


Ediciones Vertice:

Va ser la primera editorial de casa nostra que es va llançar a publicar els còmics provinents dels EUA i de la 
Fleetway.

 Ediciones Vertice és una desapareguda editorial que va començar a publicar còmics en format novel·la , de tapa de cartulina amb 128 pàgines i que va classificar com a volums 1.Poders de Mytek: 

Enorme i increïblement fort. Mytek funciona amb energia solar a través de bateries ocultes darrere de la pell de l'esquena. En una ocasió, aquestes piles van ser coberts pel fang durant una baralla, causant que Mytek s'afeblís gradualment fins que el fang va ser netejat.

En el cas d' aquets còmics de la Fleetway anglesa com els de Mytek, molt més realistes que els de la saga Marvel, el detall  dels dibuixos  i la imaginació del seu guionista ens fa enlairar un circ romà per un enginy de la tecnologia   com és  Mytek en el 1966, encara que sigui només sobre el paper.-La presa i en Gogriat.

La presa, en Gogriat i Mytek  formen un conjunt completament posible dins el context del còmic com si es tractés de dos nens  en una piscina.Però només amb un cop de puny de Gogriat ......

Es pot originar el desastre, tothom sap el que pot passar als insignificants humans si la presa es trenca.El detall de com Mytek és governat per el professor Boyce i Mason dins la cabina de control.
La idea de la màquina  que amb els seus raigs pot treure a la Lluna del seu centre de gravetat, potser és de les primeres vegades.En el nostre imaginari, l'estàtua de la Llibertat, com a símbol de la humanitat lliure, salvada, altre vegada, de la destrucció, per el superheroi. En aquest cas Mytek.-


Aquesta és la tercera part de la nostra història. Potser un altre dia.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada