Tractament de les imatges

Bloc de Pensament i autosensibilització, que va començar per pura necessitat de sobreviure, en un món força mancat de curiositat per saber coses, quines ?..... qui som ? .... on som ?... que fem aquí ? ... cap on anem o a on volem anar ? ....... el nostre temps és curt , cal aprofitar-ho. Aturar-se a pensar, un moment ,abans d’ agafar un camí o un altre, compartir coneixements i experiències ....com aquests camperols francesos de finals del XIX. Està clar que parlen de política, un vol convençer a l' altre, però la meitat escolta amb atenció i tots comparteixen idees....

dimecres, 16 de gener del 2013

El Zen contra la crisiAjudar els més febles.-

No perdre les il.lusions.-

Dins el seu aspecte tan ferotge hi havia una gran bondat, només tenia por.

Ser empàtics amb les realitats que ens envolten.-


Necessitem pluralitat en les idees.-


Apreciant  la bellesa enriquim el nostre món interior i és gratis.-.


El Zen contra la crisi: 

La crisi més gran és la ideològica. 

Per construir cal primer destruir. 

Tot el que has aprés fins ara no serveix per a res.

Només sé que no sé res, o sigui començar de zero Les grans revolucions socials es fonamenten en conceptes ideològics treballats generalment per individualitats. 

La mediocritat general dels nostres polítics és preocupant però encara ho és més la estupidesa dels seus consellers i assessors de campanya. 

Treballar des de dins i socialitzar les experiènciesEl que diuen els experts:

L’ essència del Zen és extraordinàriament senzilla. El Zen és l’essència més pura de la ment i desapareix en el mateix moment en què la volem conceptualitzar; per la seva mateixa naturalesa, l’ essència del Zen no és oriental ni occidental. Els mestres clàssics deien que el Zen no és patrimoni de cap cultura o filosofia i menys encara de una classe social determinada. Com molt bé va assenyalar un poeta Zen: 

" Damunt de quina porta no es reflecteix la llum de la lluna?"

El Zen no és un producte de les idees, al contrari, constitueix el seu propi fonament.-
Ens diu Alan Watts: " El pensament occidental ha canviat tan ràpidament que ens trobem en un estat de una enorme confusió, no solament hi ha serioses dificultats de comunicació entre els intel·lectuals i el públic en general sinó que la direcció del nostre pensament i fins i tota la nostra mateixa història ha soscavat seriosament els supòsits del sentit comú."

Això ens porta, cada vegada més, a un món una mica a la deriva, sense fites gaire clares, fer-se ric ràpidament com l’ únic model de vida a seguir. La part espiritual de l’home ha perdut interès, i no em refereixo a les religions sinó a l’ art, a la música, a la filosofia, etcètera.

Continua dient Watts: "Estem acostumats a termes absoluts, a principis i lleis fortes a les quals poder agafar-nos per a la nostra seguretat psicològica i espiritual."

Aquest estat de confusió de l'home occidental propicia el seu acostament cap al Zen. Encara que en un principi el concepte budista del "Gran Buit" ens fa una mica de por, amb la recerca del nostre propi Zen podem acostar-nos a la nostra tan preuada Felicitat.


" Els homes són força desgraciats !
Suren sense repòs entre
falses esperances i creences ridícules
i, en lloc de recolzar-se amb la raó
es creen monstres que els intimiden,
o fantasmes que els sedueixen."

Montesquieu, "Cartes Perses" (43)" De mi, en efecte,n'és amo un altre home,
però d'aquests, de tu, i d'altres mil, la llei;
d'altres, un tirà, dels tirans, la por.
Uns són esclaus dels reis, el rei dels déus;
el déu, del Destí. Tots en bloc, si ho adverteixes,
són, per naturalesa, menys que aquests i més que aquells,
i així són per torns sempre esclaus els uns dels altres."

Filemó el Vell (361-263 a. C)


" La passió d'amor l' escombra la gana, sinó el temps, i sinó pots servir-te d'aquests remeis,la corda" Crates de Tebes (326 a. C.)
De tota manera i encara que els grecs són, evidentment, els nostres referents més immediats,més propers i molt a tenir en compte, és bo obrir-nos a d'altres aspectes del pensament humà: per exemple el Budisme Zen.-

" El geni grec significà la irrupció de la consciència en la materialitat del món; amb lo qual se li prengué al món la seva originalitat i capacitat de ser somiat" D.T. Suzuki.

" El Zen és una de les més meravelloses flors del esperit xinés" D.T. Suzuki.-

" El Zen pot ésser tot menys una filosofia en el sentit occidental d'aquesta paraula,tampoc és una branca especialitzada de la psicologia. Quan s'és filòsof, un es relaciona amb l' enteniment, que per altre part, no te res a veure amb la vida."

" El Zen en el seu mètode és extremadament individualista."

" Jo sóc el que era i el que romandré sent ara i sempre"

" Aquí Deu no troba ja lloc en l' home perquè l' home ha trobat de nou la seva pobresa, el que fou eternament i el que serà sempre."

En aquests fragments o pensaments es descriu una experiència "satori" en el que hi ha una substitució del jo per la mismitat o divina universalitat, concepte en que l' home forma una unitat indivisible amb la resta del Cosmos.

Segons D.T. Suzuki ,el Satori és l' experiència individual més íntima.-


El " Satori", com expliquen els mateixos mestres Zen, és un misteri inefable.
Que és, em pregunto jo, un flash en el món interior de una sensibilitat hiperactivada?, si és així, ben pocs hi poden arribar.-


" Satori: visió especial que et dona el Zen i sense el qual aquest no existeix. No té res a veure amb una experiència mística del tipus "San Juan de la Cruz" o " Santa Teresa de Jesus".- El Satori és la llum divina, el cel interior, la clau de tots els tresors de l'ànima, el centre del pensament i de la consciència, la font del poder i de la bondat, de la justícia, de la simpatia, la mesura de totes les coses. Quan s'arriba a aquest coneixement, il.luminació, ens en adonem de que cadascun de nosaltres som idèntics en esperit, en essència i en natura a la vida universal o Buda."

" Som una mateixa cosa amb el món, portadors d'una essència comuna.
 Natura enllà."


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada