Tractament de les imatges

Bloc de Pensament i autosensibilització, que va començar per pura necessitat de sobreviure, en un món força mancat de curiositat per saber coses, quines ?..... qui som ? .... on som ?... que fem aquí ? ... cap on anem o a on volem anar ? ....... el nostre temps és curt , cal aprofitar-ho. Aturar-se a pensar, un moment ,abans d’ agafar un camí o un altre, compartir coneixements i experiències ....com aquests camperols francesos de finals del XIX. Està clar que parlen de política, un vol convençer a l' altre, però la meitat escolta amb atenció i tots comparteixen idees....

dijous, 2 de juny del 2011

LA NOVEL.LA NOVA : EDUARD GIRBAL JAUME "ESPANYA ENDINS" 1911(Eduard Girbal i Jaume Girona, 1881 — Barcelona, 1947 )

LA NOVEL.LA NOVA : EDUARD GIRBAL JAUME "ESPANYA ENDINS" 1911
(Eduard Girbal i Jaume Girona, 1881 — Barcelona, 1947 )
Fill d'Enric Claudi Girbal. Col·laborà especialment a "La Renaixença", "La Ilustració Catalana" i el "Cu-cut!", del qual fou director. 
Eduard Girbal i Jaume fou proclamat mestre en gai saber (1912). En poesia publicà La corda viva (1908), Primer llibre de les dones(1909), etc. En teatre es destaca El castell d'iràs i no en tornaràs (1913); en novel·la, L'estrella amb cua(1919) i La tragèdia de cal Pere Llarg (1923, la reedició de la qual el 2006 fou finalista del Premi Llibreter d'aquest any), d'ambient rural . Hom li atribueix una tercera novel·la, La Cuaranya que no ha estat mai localitzada. Té valor de testimoni de l'època Figures de la Renaixença (1934).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada