Tractament de les imatges

Bloc de Pensament i autosensibilització, que va començar per pura necessitat de sobreviure, en un món força mancat de curiositat per saber coses, quines ?..... qui som ? .... on som ?... que fem aquí ? ... cap on anem o a on volem anar ? ....... el nostre temps és curt , cal aprofitar-ho. Aturar-se a pensar, un moment ,abans d’ agafar un camí o un altre, compartir coneixements i experiències ....com aquests camperols francesos de finals del XIX. Està clar que parlen de política, un vol convençer a l' altre, però la meitat escolta amb atenció i tots comparteixen idees....

dissabte, 31 de juliol del 2021

El Cambridge Folk Festival

 







"El Cambridge Folk Festival és un festival anual de música folk creat el 1965. Es celebra al Cherry Hinton Hall a Cherry Hinton, un dels pobles integrats per la ciutat de Cambridge (Anglaterra). 
 Té lloc en un cap de setmana llarg (3 dies) de l' l'estiu al Cherry Hinton Hall. Fins a 2008 va ser patrocinat per la BBC Ràdio 2, que transmetia en viu i gravava actuacions destacades. El 2014 es va celebrar el seu 50è aniversari i va incloure a artistes com Van Morrison i Sinead O'Connor. Fins 2015, va ser organitzat per l'Ajuntament de Cambridge. Ara és administrat per una organització benèfica anomenada Cambridge Live." (Wikiwand) 




"De tots els festivals folklòrics que es celebren a Anglaterra  (n'hi ha més de quaranta cada any), el magnífic i mundialment reconegut Cambridge Folk Festival, continua sent el líder de tots. 

És fàcil esbrinar per què ... penseu en tot el que sempre voldríeu d'un festival folk i que hi sigui. Es celebra a prop del centre de la ciutat, al recinte del Cherry Hinton Hall, amb una capacitat de només 10.000 persones, que mai arriba a estar massa concorreguda; amb excel·lents instal·lacions per acampar, fàcil aparcament per al cotxe o la bicicleta, lavabos i dutxes nets, establiments de menjar bons i de preu moderat, una organització eficient i fluida, intendents amables i servicials, tota mena de tallers, activitats i coses divertides per fer per a joves i no tant joves per igual i, el més important de tot, el sentiment d'amor per tot arreu." 




Situació de Cherry Hinton dins la ciutat de Cambridge.


















Aquest va ser el darrer que es va celebrar abans de la pandèmia. Aquest any, també ha estat cancel·lat.-











I sí, realment aquest festival és únic en la seva categoria, a més d'una organització perfecte, que amb el pas dels anys, li ha donat experiència, és el que en diríem un festival de música tradicional net, impol·lut, immaculat, on no es tira ni un paper al terra. Res a veure amb d'altres festivals europeus. La música de la terra demana un respecte per ella mateixa i els seus assistents ho saben. 









































La majoria dels artistes actua més d'una vegada durant el cap de setmana en els diferents Escenaris:
Escenari 1, dins una gran carpa al davant de la seu principal.
Escenari 2, un petit local.
Escenari a l'aire lliure en el campament de Coldham's Common.

Club Tent, que allotja al Festival a cinc populars clubs locals. Allà, a més dels artistes convidats, els membres de l'audiència, incloent alguns noms ben coneguts poden aixecar-se i actuar.

The Hub, petita carpa on els joves poden practicar junts o assistir a les sessions del taller de música. (Wikiwand) 










































































































































D'altres festivals de música tradicional han seguit l'estela de Cambridge a la mateixa Anglaterra.











Aquest de  Cornbury a Oxfordshire (Anglaterra) 






















































Cambridge Folk Festival 2004, Mariza.




















































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada