Tractament de les imatges

Bloc de Pensament i autosensibilització, que va començar per pura necessitat de sobreviure, en un món força mancat de curiositat per saber coses, quines ?..... qui som ? .... on som ?... que fem aquí ? ... cap on anem o a on volem anar ? ....... el nostre temps és curt , cal aprofitar-ho. Aturar-se a pensar, un moment ,abans d’ agafar un camí o un altre, compartir coneixements i experiències ....com aquests camperols francesos de finals del XIX. Està clar que parlen de política, un vol convençer a l' altre, però la meitat escolta amb atenció i tots comparteixen idees....

diumenge, 10 de gener del 2021

THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW (1975)

 APROFITEU ABANS EL COPYRIGHT EM BLOQUEGI ELS VIDEOS DE LA PELI.




The Rocky Horror Picture Show és una comèdia de terror britànica i americana del 1975, adaptació de l'obra de teatre musical The Rocky Horror Show i cançons de Richard O'Brien. Dirigida per Jim Sharman amb Sharman i O'Brien, la producció és un tribut en clau d'humor de la ciència-ficció i les pel·lícules de terror de sèrie b de la dècada de 1950. Amb les interpretacions de Tim Curry, Susan Sarandon i Barry Bostwick amb membres actors de la producció original Kings Road presentada al Royal Court Theatre de Londres el 1973.






Encara que la seva estrena fou molt limitada, després de quaranta-cinc anys encara gaudeix de ser l'estrena de cinema més llarga en la història del cinema. I va començar a fer-se encara més famosa com a pel·lícula de mitjanit quan el 1977 el públic va començar a voler ser partícip del que succeïa a la pel·lícula. Va ser i és encara tot un mite cinematogràfic i encara avui en dia la gent es reuneix als cines per reviure les coreografies i les músiques de la pel·lícula. La pel·lícula compta amb un gran culte internacional i és una de les pel·lícules més conegudes i financerament reeixida de tots els temps. El 2005, la pel·lícula va ser seleccionada per a la seva preservació als Estats Units Registre Nacional de Cinema a la Biblioteca del Congrés com a obra "cultural, històrica o estèticament significativa". (wikipèdia)





"L’espectacle escènic va comptar amb molts dels actors que apareixen a la versió cinematogràfica, inclosos Richard O'Brien (Riff Raff), Patricia Quinn (Magenta), Nell Campbell (Columbia) i, per descomptat, Tim Curry (Dr. Frank-N- Furter)"











"El castell de Frank-N-Furter és un hotel de luxe

Una de les imatges més sorprenents de The Rocky Horror Picture Show és el castell del doctor Frank-N-Furter, en el qual Brad (Barry Bostwick) i Janet (Susan Sarandon) es veuen obligats a passar la nit quan el seu cotxe s'espatlla durant una tempesta. No és un decorat. En lloc d'això, l'equip va utilitzar una mansió anomenada Oakley Court com "el lloc de Frankenstein" per a les captures interiors i exteriors de la pel·lícula, i en realitat podeu anar a visitar-lo."



"Oakley Court és a Bray, Anglaterra, a menys de mitja hora de l'aeroport de Heathrow, a Londres. El lloc s’ha convertit en una destinació turística i s’ha promocionat per la seva notorietat. Moltes de les habitacions són fàcilment identificables a partir de les captures de la pel·lícula i Oakley Court atén els fanàtics de Rocky Horror que volen fer la travessa. Fins i tot podeu passar-hi la nit, unes vacances que inclouen menjars i una festa de visionat de pel·lícules a la nit. L'hotel en si té més de 100 habitacions, però els fans de la pel·lícula haurien d'intentar llogar una de les "Mansion Suites". Aquestes habitacions costen una mica més, però són les úniques habitacions que formen part original de la mansió."



"Hi ha diversos personatges inoblidables a The Rocky Horror Picture Show , i el veterà del teatre musical Barry Bostwick fa un treball excel·lent com a Brad Majors. El paper podria ser ingrat, ja que és el típic tipus quadrat que comença a deixar anar les seves inhibicions mentre s’endinsa en la bogeria que l’envolta. Tanmateix, Bostwick és tan encantador que no podeu deixar d’arrelar-lo, fins i tot quan el seu personatge és irritant. No és d’estranyar, tenint en compte el paper de Broadway que va originar Bostwick: Danny Zuko."




"La història darrere de la creació de The Rocky Horror Show i la seva versió cinematogràfica és interessant. L’actor Richard O'Brien va dir que mai no volia ser escriptor i que només va començar a escriure l’espectacle durant les hores baixes perquè estava avorrit. Havia començat a desil·lusionar-se amb la interpretació escènica perquè els seus papers no eren satisfactoris i els riscos que corria, com fer una suplantació d'Elvis mentre interpretava a Herodes a Jesucrist Superstar  , el van desanimar."


"Per tan, va reunir les cançons de Rocky Horror i va construir el guió al seu voltant abans de mostrar finalment el guió a un amic, Jim Sharman. Sharman era director i va estirar alguns fils per ajudar a fer pujar l’espectacle. Curiosament, O'Brien es va veure originalment a si mateix en el paper d'Eddie (que va ser interpretat pel cantant de rock Meat Loaf en la versió cinematogràfica). Sharman el va convèncer que era més adequat com a Riff Raff, i va interpretar al personatge amb gran èxit en el programa d'escena original i la versió cinematogràfica."


"La pel·lícula s’obre amb els llavis vermells brillants sobre el fons negre i aquests llavis pertanyen a Patricia Quinn. Tanmateix, només canvia la cançó. Richard O'Brien, que va escriure l'espectacle i interpreta Riff Raff, és en realitat qui canta a la banda sonora de la pel·lícula. Aquest detall pot ser un dels motius pels quals l’escena se sent tan estranya i resulta perfectament descoratjador per a l’estrany espectacle que està a punt de tenir lloc."

"A The Rocky Horror Picture Show, l'actor Peter Hinwood va interpretar Rocky Horror, i va arribar a parlar encara menys del que realment fa el seu personatge. Resulta que, durant el seu gran número, "The Sword of Damocles" no està cantat en absolut per Hinwood. En lloc d'això, els cineastes van portar el cantant Trevor White per gravar la cançó, doblant Hinwood . White havia treballat anteriorment en Jesus Christ Superstar amb el director Jim Sharman, i també havia actuat amb diverses bandes de rock."


"L’actriu Susan Sarandon, que va interpretar a Janet en la versió cinematogràfica de Rocky Horror , acabava d’iniciar-se en la seva carrera quan va saber que la pel·lícula tenia un càsting a Los Angeles. Coneixia una mica a Tim Curry a causa d’uns amics comuns que eren a l’espectacle i va anar a les audicions per saludar-la. Un cop allà, l’equip li va demanar que comencés a llegir la peça, i ella va acceptar a contracor, malgrat la seva por a cantar davant de la gent."


"No cal dir que quan va aconseguir el paper va haver de superar aquesta por amb força rapidesa. La por a cantar de Sarandon es va agreujar encara més, a causa de les condicions del plató. Oakley Court, que s'utilitzava com a castell de Frank-N-Furter, no tenia sostre ni calor. Es troba a prop de Londres, Anglaterra, i la pel·lícula es va rodar en ple hivern, de manera que feia molt de fred al plató. Parlant amb The Guardian , Sarandon va explicar que va agafar pneumònia gairebé immediatament i afirma que tot el repartiment i els tècnics passaren fred durant tot el rodatge. Ara se’n poden riure, però sembla que el rodatge de Rocky Horror va ser desgraciat."



"El més probable és que si demaneu a algú que posi un nom a una cançó de The Rocky Horror Picture Show , s’anomenarà "Time Warp". Aquest número frenètic fa que públics sencers a les projeccions de mitjanit de la pel·lícula s’aixequin i ballin junts, i tothom que estigui familiaritzat amb l’espectacle probablement pot fer el Time Warp."























"El rerroltge resulta  que es  va vendre en una subhasta el 2002 a Sotheby's London per 35.000 lliures esterlines. Fent una mica de matemàtiques per a tots els súbdits no reials, això suposaria aproximadament 57.000 lliures el 2020, que superarien els 70.000 dòlars EUA. No és un rellotge barat."

" L’esquelet que hi ha a dins. Presumptament, aquest no és un model d’esquelet que veuríeu a una aula de secundària. Segons la història, és real. Suposadament, va morir l'amant d'una dona rica i li van fer el rellotge per allotjar el seu esquelet perquè mai no se separessin. Esgarrifós i ... estranyament entranyable, no creus?




"Amb una pel·lícula tan coneguda i reeixida com The Rocky Horror Picture Show , es pensaria que estaria a punt per a seqüeles. De fet, hi ha hagut alguns intents de continuar la franquícia, però cap d'elles ha produït el mateix èxit  que  l'original."









Tim Curry a la pel·lícula i ara















PD: Els comentaris entrecomillats són de  JORDAN BARANOWSKI  de www.looper.com









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada