Tractament de les imatges

Bloc de Pensament i autosensibilització, que va començar per pura necessitat de sobreviure, en un món força mancat de curiositat per saber coses, quines ?..... qui som ? .... on som ?... que fem aquí ? ... cap on anem o a on volem anar ? ....... el nostre temps és curt , cal aprofitar-ho. Aturar-se a pensar, un moment ,abans d’ agafar un camí o un altre, compartir coneixements i experiències ....com aquests camperols francesos de finals del XIX. Està clar que parlen de política, un vol convençer a l' altre, però la meitat escolta amb atenció i tots comparteixen idees....

divendres, 16 de desembre del 2016

L' ANYORANÇA DE PAU CASALS


Parlant de la música a l' entrevista amb Irene Polo en aquest Imatges de l'any 30 deia:

" És precís que la nostra gent deixi de considerar la música com un espectacle més ( i encara el que és pitjor: un espectacle poc estimulant), que deixi de confondre-la amb el futbol, el cine i les "varietés" per a reconèixer-li la categoria que té realment. En una paraula, cal que es doni compte de que la música no és una diversió sinó una filosofia; la més pura i la més universal de totes les filosofies; que és tota  una educació moral, la més eficaç de les civilitzazcions humanes."
"Com hi han cregut Nietzsche i Goethe i tot el món, i com és la veritat. (...)
 El dia en què tota la gent del món estigui penetrada de la missió de la música, els esperits coneixeran la serenitat i s'hauran acabat les follies de les guerres... Vostè sap la llegenda d'Orfeu, que amb la seva harpa domava les feres i les endolcia; doncs és ben certa."


Això ens deia Pau Casals l' any 1930, no sabia el que vindria després, la guerra civil espanyola, el seu exili, la segona guerra mundial, el ministre Wert, les retallades en música i el concepte erroni, per sempre establert,en les classes populars de la música com una assignatura  "maria", de segon ordre. Incorrecte, greu error.....

Ja ho sabia Pau Casals l' any 1930, però pel que sembla, ens continuem  negant  a obrir les orelles de veritat  i només escoltem a Justin Bieber. (Pijus)
"No sabeu el greu que em sap, cada vegada, de tenir d'anar-me'n de Barcelona. Encara no m'hi he arribat a acostumar"


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada