Tractament de les imatges

Bloc de Pensament i autosensibilització, que va començar per pura necessitat de sobreviure, en un món força mancat de curiositat per saber coses, quines ?..... qui som ? .... on som ?... que fem aquí ? ... cap on anem o a on volem anar ? ....... el nostre temps és curt , cal aprofitar-ho. Aturar-se a pensar, un moment ,abans d’ agafar un camí o un altre, compartir coneixements i experiències ....com aquests camperols francesos de finals del XIX. Està clar que parlen de política, un vol convençer a l' altre, però la meitat escolta amb atenció i tots comparteixen idees....

dilluns, 4 de març del 2013

HOJAS SELECTAS (1902-1921)HOJAS SELECTAS (1902-1921)

El gener de 1902, l'editorial Salvat va treure a la llum la revista mensual HOJAS SELECTAS amb el subtítol "Revista para todos".
 Tenia un centenar de pàgines i altres tantes il · lustracions entre fotografies i dibuixos. Aquesta obra artística i d'actualitats va formar part de la Biblioteca Salvat i va ser impresa a l'establiment litogràfic editorial de Salvat a Barcelona. 
S’ alternava la impressió sobre un paper semblant al cuixé i un altre de menor qualitat. Aquesta revista comptava amb columnes fixes, com ara les seccions de Panorama Universal, Retrats, Varietats, Notes Còmiques i Suplements, entre d'altres. Els altres textos eren d'índole literari (sobretot novel · les), històric, científic i de cultura general. Existien gran varietat de temes que eren tractats amb profunditat en general, sent el seu contingut molt variat: costums populars, contes, viatges, tradicions, llegendes, història natural, informació artística, científica, artística, històrica, geogràfica, industrial, agrícola, comercial, varietats, panorama universal, notes polítiques, passatemps, retrats i suplements artístics. A més hi havia una secció dedicada a la informació puntual a Espanya i a l'estranger.

Tots els textos anaven acompanyats de gravats i dibuixos, diversos fets en colors. Així mateix, s'inserien algunes fotografies. En tot el conjunt dels nombres havia més de 1000 il.lustracions, gran quantitat d'elles a tot color i de gran bellesa. La qualitat dels gravats era extraordinària i l'espai reservat a la publicitat sumava fins a 16 pàgines.
 Finalment, a causa d'un canvi de rumb empresarial dins de l'editorial Salvat, la revista va desaparèixer l'any 1921.4 comentaris:

 1. Algunes en tinc per casa i d'altres s'han perdut, llàstima. Molt bona revista.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jo vaig comprar un tomo a Todocolección dels anys 19.20-21. un poti poti. Les portades són lo millor que hi ha, per mi.
   Salutacions Júlia i gràcies pels teus comentaris, sempre agraïts.-

   Elimina
 2. Em sembla que les poques que tinc eren de la meva besàvia i són més antigues, recordo un reportatge sobre la guerra (la primera guerra mundial) i un de molt colpidor sobre les mines d'Almadén i els 'azogados', de petita m'ho llegia tot. Poti-poti també, però això passa a moltes revistes d'aquest tipus.

  ResponElimina
 3. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina