Tractament de les imatges

Bloc de Pensament i autosensibilització, que va començar per pura necessitat de sobreviure, en un món força mancat de curiositat per saber coses, quines ?..... qui som ? .... on som ?... que fem aquí ? ... cap on anem o a on volem anar ? ....... el nostre temps és curt , cal aprofitar-ho. Aturar-se a pensar, un moment ,abans d’ agafar un camí o un altre, compartir coneixements i experiències ....com aquests camperols francesos de finals del XIX. Està clar que parlen de política, un vol convençer a l' altre, però la meitat escolta amb atenció i tots comparteixen idees....

dimarts, 26 de gener del 2010

JAN AKKERMAN : EL GUITARRISTA ATÍPIC DE FOCUS


































Jan Akkerman, Nascut en 1946 a Amsterdam, va començar a tocar la guitarra als cinc anys; el seu pare era guitarrista. També va aprendre a tocar l'acordeón , encoratjat per la seva mare. Anys més tard, Akkerman es va bolcar decididamente a la guitarra, encara que també va aprendre teclats i saxo. Va cursar els seus estudis musicals en el Liceu de Música d'Amsterdam durant cinc anys, on havia guanyat una beca. En la seva adolescència els seus interessos es van bolcar al rock, i a primerenca edat va tocar en grups com The Friendship Sextet, The Shaking Hearts, i Johnny and The Cellar Rockers (nom que després canviaria a Johnny and The Hunters, i finalment a The Hunters). En 1968, Akkerman va ser contractat per a tocar en l'enregistrament de l'àlbum del vocalista Kazimierz (Kaz) Lux, juntament amb Pierre van der Linden en percussió i André Reynen en baix. Va ser així com els quatre van formar el grup Brainbox, l'únic àlbum del qual va ser editat a fins de 1969. A causa de la participació d'Akkerman amb el Thijs van Leer Trio, el representant de Brainbox, John van Setten, va acomiadar a Akkerman de Brainbox. Akkerman es va integrar al trio, i el quartet va adoptar el nom Focus. (Viquipedia)

Aqui deixo aquest video de Jan Akkerman de l´any 2003 en que ens interpreta una peça  magistral de l´época de Focus.-


























Wildflower
























































Torna Focus, grup referent del rock progressiu holandès dels 70'
Text: Fco Javier Rivas
Foto: Thjis Van Leer / Web Focus
Focus va ser durant la dècada dels 70', sense cap mena de dubte, el grup holandès que millor va saber combinar el rock i la música clàssica i que de més èxit va gaudir fora del seu país en aquest estil.

La seva música, en què sonen sintetitzadors, flautes i guitarres elèctriques, va definir el so del rock progressiu o simfònic holandès, esdevenint el grup de referència fins a finals dels 70'. El seu disc més reconegut, ‘Focus II’ (1973), o com se'l va anomenar fora d’Holanda, ‘Moving Waves’, conté la cançó més coneguda de la seva discografia, ‘Hocus Pocus’, en la qual el líder del grup, el cantant, flautista i teclista Thjis Van Leer, adapta el cant tirolès a una cançó de rock d’una forma que és difícil d’oblidar. Altres cançons d’altres discos amb èxit van ser ‘Sylvia’ o ‘House of the King’.

Són de la primera meitat dels 70' els seus millors discs i, sobretot, directes. Els magnífics ‘Live at the Rainbow’ (1973) i ‘Hamburguer Concerto’ (1974), on mostren a través de llargs solos ampliats i passatges musicals improvisats les seves grans dots musicals i les seves influències en clau de jazz, a més del rock.

A meitats dels 70', l’any 1976, les tensions entre Van Leer i el guitarrista Jan Akkerman (l'altre líder del grup) i sobretot les diferències musicals van produir que Akkerman deixés el grup, crític amb la nova direcció del grup, en busca de l’èxit als EUA mitjançant el rock ‘comercial’.

Akkerman va ser substituït pel guitarrista belga Phillipe Catherine, però el públic i la crítica va considerar que el grup havia perdut allò que el feia especial, la seva màgia, i Focus es va dissoldre després de la publicació de ‘Focus con Proby’ (1978).

Thjis van Leer va continuar la seva carrera en solitari i també va participar a la gira de Miguel Rios ‘Rock & Rios’. A meitat dels anys 80', Van Leer i Akkerman es van reunir breument i van gravar un disc, ‘Focus: Jan Akkerman & Thijs van Leer’, però van tenir tan poc èxit que ho van deixar córrer un altre cop.

Als anys 90', Focus van fer diverses reunions per a la televisió holandesa, tocant temes clàssics del grup, i l’any 1998 Leer va agrupar novament Focus amb Bert Ruiter, Hans Cleuver i Menno Gootjes a la guitarra.
A la sala Luz de Gas es presentaran amb la següent formació: Niels van der Steenhoven a la guitarra, Bobby Jacobs al baix, Pierre van der Linden a la bateria i Thjis van Lerr a l’òrgan Hammond, flauta i veu.

Focus
Dijous 18 de febrer'10
Luz de Gas, BCN. 21 h. 30 € (+ despeses)






El guitarrista holandés Jan AKKERMAN (1946) hizo lo que casi ningún artista ha podido hacer. Trabajó con muchos músicos diferentes como BB KING, Charlie BYRD, Cozy POWELL, Claus OGERMAN y ICE-T, además de ser miembro formador de diferentes bandas de reconocimiento internacional como BRAINBOX y, la más importante de todas (al menos en el ámbito del rock progresivo), FOCUS. También ha realizado un número importante de álbumes solistas que han demostrado su versatilidad como guitarrista sin límites ni limitaciones. Ahí están "Tabernakel" (1973), el famoso álbum de la guitarra-en-cama "Jan Akkerman" (1977) o su disco de 2003 "CU", explorando y combinando elementos de rock, jazz, blues, valses clásicos o modernos y otorgando siempre su propia signatura.

Sobre el escenario, AKKERMAN ha recorrido gran diversidad de países alrededor del mundo. Además de varias apariciones en el Festival suizo Montreux de jazz, el holandés Dutch North Sea Jazz Festival, sus incontables fechas por distintos teatros y escenarios, este guitarrista se ha presentado más allá de Europa, en países como Japón, Rusia, Norte y Sudamérica y Australia… también hay clubes de fans alrededor del Globo y premios y/o reconocimientos por doquier. En 2005 en su propio país, AKKERMAN recibió el Golden Harp (arpa de oro) por su obra completa y nuevamente ganó el reconocimiento y simpatía de la gente por su distintivo desempeño como guitarrista.

Ver a Jan AKKERMAN en vivo en un concierto es siempre una experiencia refrescante y fascinante que nunca se podrá repetir. Siendo un auténtico improvisador, Jan muestra su máxima capacidad compartiendo su afecto en la guitarra con Coen MOLENAAR (teclados), Wilbrand MEISCHKE (bajo) y Marijn van der BERG (batería) durante presentaciones con su banda. (Manticornio)

http://www.janakkerman.com/











3 comentaris:

  1. Molt bo!
    Vi tu blog por tu comentario en Goear.Soy fan de Jan Akkerman desde muy pequeño.Un saludo y agrego el blog porque está muy bueno,para echarle un vistazo.Algún día aprenderé catalán!

    ResponElimina
  2. Great Jan Akkerman videos! I would like to have the video where he plays in de Danish cafe.

    Is it possible to send it to me?

    That would be fantastic!

    Greetings from Holland!

    ResponElimina
  3. You just have to search for emule with this name. Has 199 Megabytes:


    Bert Jansch Stefan Grossman Ralph McTell 1975 Jan Akkerman

    ResponElimina